Helsinki Education Week
dialogue

Tämän päivän mediailmiöistä huomisen mediataitoja -keskustelutilaisuus

3.11.2021 klockan 09:00 - 09:45 EET
language Online-evenemang Logga in för att delta

Mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö Mediakasvatusseura kutsuu yläkoulun ja toisen asteen opettajia keskustelemaan tulevaisuuden mediataidoista! Mediakasvatusseuran asiantuntijoiden fasilitoimassa keskustelussa pohditaan yhdessä, millaisia mediataitoja nuoret ja nuorten kanssa työskentelevät opettajat tarvitsevat tulevaisuudessa.

Nuoret mielletään usein diginatiiveiksi, joille ei tarvitse erikseen opettaa media-arjessa tarvittavia taitoja. Mediataitoja ei kuitenkaan opita tyhjiössä, ja nuorten mediaosaamisen taso vaihtelee. Nuorten digitaalista eriarvoistumista ehkäistään kasvattamalla tiedostavaan, turvalliseen ja hyvinvointia tukevaan mediankäyttöön.

Keskustelutilaisuudessa kartoitetaan opettajien tulevaisuuden mediataitojen opettamiseen liittyviä toiveita ja tarpeita, joihin vastataan Mediakasvatusseuran syksyllä 2021 käynnistyvässä, Opetushallituksen rahoittamassa Tutkimusmatka mediataitoihin – tämän päivän mediailmiöistä huomisen mediataitoja -hankkeessa.

Mediakasvatuksen megatrendejä tarkastelevassa hankkeessa vahvistetaan yläkoulun ja toisen asteen opettajien valmiuksia tukea nuorten tulevaisuudessa tarvitsemien vastuullisten ja yhdenvertaisuutta edistävien mediataitojen ja laaja-alaisen osaamisen kehittymistä.


Detaljer

Datum: 3.11.2021

Tid: 09:00 - 09:45 EET

Välj typ av evenemang: Dialogue

Målgrupp: Grundskola, Gymnasium, Yrkesutbildning, Lärare.

Program för hantering av online-evenemang: google

Kontakt

Kontaktperson: Reetta Haverinen

E-post: reetta.haverinen@mediakasvatus.fi

Telefonnummer: 050 501 7330