Helsinki Education Week
explore

Muotoilupakki - muotoilun ja yhteiskehittämisen taitoja oppilaille

3.11.2021 klockan 14:15 - 15:15 EET
language Online-evenemang Logga in för att delta

Miksi?
Kun oppilaat pääsevät muotoilemaan koulua paremmaksi tai keksimään uusia tuotteita ja palveluita, yhteiskehittämisen hyödylliset menetelmät tulevat tutuiksi. Tavoitteena on rohkaista opettajia hyödyntämään näitä muotoilun työkaluja osana opetusta. Muotoiluajattelun vahvistaminen kehittää empatiaa, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä synnyttää uudenlaisia ideoita ja ratkaista ongelmia.

Mitä?
Tilaisuudessa esitellään muotoiluprosessi ja muotoilumenetelmiä, joita voi hyödyntää aina uutta ideoidessa tai vanhaa kehitettäessä. Ne antavat suunnan ja menetelmät kehittää vaikkapa koulua paremmaksi yhdessä oppilaiden kanssa. Kun lopputulos on vielä arvoitus, on hyvä olla erilaisia menetelmiä ja vaiheita, jotka vievät kohti lopputulosta. Menetelmiä on testattu satojen opettajien kanssa, ja ne todella toimivat!

Konkretia?
Osallistujille tarjotaan käyttöön Designmuseon, Ornamon ja Opinkirjon muotoilukasvatuksen yhteistyöjulkaisut, jotka opettajat voivat tilata itselleen maksutta tai ottaa käyttöön sähköisenä. Omaan opetukseen vietävät toiminnalliset ja konkreettiset materiaalit ja harjoitukset tarjoavat muotoilun iloa ja intoa oppimiseen.

Lisäksi esitellään A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimiskeskuksen toimintaa ja sen alkuvuonna 2022 avautuva resurssipankki.

Kurkkaamme myös Helsinki Education Hubiin, jossa opettajat ja oppijat ovat keskeisessä roolissa opetusteknologiatuotteiden yhteiskehittämisessä. Testbed Helsinki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä osallistumaan yritysten tuotekehitysprosesseihin ja tätä kautta tutustumaan yritysten arjen toimintaan.

Kuka?
Tilaisuuden puhujat ovat Hanna Kapanen (museolehtori Designmuseo, A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus/A&DO Labran vastaava tuottaja) ja Marjo Kenttälä (innovaatioagentti Helsingin kaupunki, Elinkeino-osasto/Innovaatiot ja uudet kokeilut)

Muotoilukasvatus kehittää tulevaisuuden taitoja. Muotoilukasvatuksessa on kyse tekemisen ja kokeilemisen hyödyntämisestä oppimisessa. Muotoiluajattelun kehittyessä lapsista ja nuorista kasvaa ratkaisukeskeisiä yhteiskunnan toimijoita.


Detaljer

Datum: 3.11.2021

Tid: 14:15 - 15:15 EET

Välj typ av evenemang: Explore

Målgrupp: Förskola, Grundskola, Gymnasium, Lärare, Företag.

Program för hantering av online-evenemang: teams

Kontakt

Kontaktperson: Marjo Kenttälä

E-post: marjo.kenttala@hel.fi

Telefonnummer: +358405786261

Webbplats: https://muotoilupakki.fi/