Helsinki Education Week
dialogue

Viestintä koulun arjessa – miten sitä voidaan tukea?

5.11.2020 at 14:00 - 15:30 EET
Online event
people 4 / 50

Lasten ja nuorten kasvatus on kodin ja koulun yhteistyötä. Perusopetus kuitenkin elää ja kehittyy jatkuvasti tavalla, jossa huoltajien voi joskus olla vaikeaa pysyä mukana. Opiskelu 2020-luvun peruskoulussa voi tuntua vieraalta ja herättää kysymyksiä, kun mielikuvat opetuksesta perustuvat omiin koulumuistoihin.

Jotta lasten ja nuorten oppimista voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla niin koulussa kuin kotonakin, on tärkeää löytää toimivia viestinnän muotoja koulujen ja huoltajien välille. Mutta miten kodin ja koulun välinen viestintä opettajan, rehtorin tai koulun muun henkilökunnan näkökulmasta toimii? Entä miten viestintä nivotaan luontevaksi osaksi koulun arkea ja erilaisia työtehtäviä?

Tule mukaan verkkotyöpajaan ja kerro meille, millaista tukea kodin ja koulun väliseen viestintään juuri sinä koulun työntekijänä kaipaisit työhösi. Työpajassa pääset jakamaan hyväksi havaittuja viestinnän käytäntöjä sekä pohtimaan, miten koulujen viestinnästä saisi sujuvaa henkilöstöä ylikuormittamatta.

Työpaja järjestetään Teams-ympäristössä torstaina 5.11.2020 klo 14.00–15.30. Työpaja on suunnattu erityisesti peruskouluissa työskenteleville, mutta myös kaikki muut aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Huomaathan kuitenkin, että huoltajille on tarjolla myös oma vastaava työpaja.

Työpajaan pääset osallistumaan oheisesta linkistä. Ilmoittauduthan osallistujaksi tämän sivun kautta, jotta työpajan työskentely voidaan sovittaa osallistujien määrälle sopivaksi.

Mikäli et pääse osallistumaan työpajaan, mutta haluaisit silti jakaa ajatuksiasi aiheesta, voit jättää meille terveisiä täällä 6.11.2020 asti.

Työpaja on osa Opetushallituksen rahoittamaa Teemme tulevaisuuden tekijöitä – peruskoulu on parasta! -hanketta, jota toteuttavat yhteistyössä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit. Viestinnällisen hankkeen tarkoituksena on lisätä huoltajien ja päättäjien ymmärrystä perusopetuksen tehtävistä ja tavoitteista sekä kehittää koulujen ja perusopetuspalveluiden viestintää. Työpajan tuloksia hyödynnetään hankkeen viestinnän suunnittelussa sekä mahdollisuuksien mukaan myös koulujen ja perusopetuspalveluiden viestinnän kehittämisessä.

***

Tyvärr ordnas detta evenemang endast på finska. Om du vill kan du dock dela dina tankar om grundskolornas kommunikation och svara på bifogade enkät.

***

Details

Date: 5.11.2020

Time: 14:00 - 15:30

Event type: Dialogue

Target group: Basic Education, Teachers.

Tool for online-event: teams

Contact

Contact person: Sara Takala

Email: sara.takala@hel.fi

Phone number: 0406586979