Visit and explore

Tutustu uuteen vierailukohteeseen, sivistyksen ja oppimisen tiedekeskukseen!

1.11.2023 at 14:00 - 15:00 EET
Venue: Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi
place Venue Login to participate

Helsinkiin on avautunut uusi tiedekeskusnäyttely, joka pureutuu suomalaisen kasvatuksen ja oppimisen historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. 

Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi sijaitsee osoitteessa Museokatu 18 (sisäänkäynti Cygnaeuksenkatu 4). Soppi tarjoaa yksilö- ja ryhmäopastuksia esimerkiksi koululaisryhmille. Tiedekeskus on avoinna yleisölle tiistaisin ja torstaisin klo 13–16.30, ryhmävierailun voi varata sopimuksen mukaan. Noin kahden tunnin vierailu sisältää opastuksen lisäksi työpajan. 

Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi havainnollistaa kokonaisuutena, miten suomalainen yhteiskunta rakentunut kasvatuksen ja koulutuksen avulla sekä millaisiin laajempiin kansainvälisiin kehityskulkuihin järjestelmämme muotoutuminen kytkeytyy. 

Historian ja nykypäivän lisäksi Sopessa katsotaan tulevaisuuteen. Elämme murroskautta, jossa käsitykset sivistyksestä ja kasvatuksen päämääristä on haastettu. Viheliäiset globaalit ongelmat edellyttävät uudenlaisia tavoitteenasetteluja valistuksesta periytyvän loputtoman edistysuskon sijaan. Mitä ne voisivat olla? Entä mitä digitalisaatio on merkinnyt oppimiselle?  Soppi on paikka yhdessä oppimiselle ja ajattelulle.

Kutsumme Helsinki oppii -viikon kunniaksi opettajat lämpimästi tutustumiskäynnille Soppeen! 

HUOM! Jos ilmoittaudut opettaja ryhmäsi kanssa, muista ilmoittaa itsesi sekä lisää ryhmän koko osallistuvaa opettaja ryhmääsi vastaavaksi "lisää ryhmä"-painikkeesta!


Details

Venue Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi Museokatu 18, Helsinki, Finland

Date: 1.11.2023

Time: 14:00 - 15:00 EET

Event type: Visit and explore

Target group: Basic Education, Upper secondary school, Vocational, Adult students, Teachers, Leaders, Parents, International attendees, Open event, Educational entrepreneurs.

Contact

Name of the organisation: Kvs-säätiö / Tiedekeskus Soppi

Contact person: Heidi Kinnunen