Helsinki Education Week
Discuss and listen

Tulevaisuuden tekijöitä kasvattamassa – Millaisia eväitä peruskoulu antaa tulevaan?

3.11.2021 at 17:30 - 18:30 EET
language Online Login to participate

Tämän päivän peruskoululaiset ovat töissä vielä 2060-luvulla. Sitä, millaisia taitoja työelämässä yhden, kahden tai useamman vuosikymmenen kuluttua tarvitaan, ei kuitenkaan tiedä varmasti kukaan. Siksi peruskoulussa opetellaan asiasisältöjen ohella oppimaan, ajattelemaan, soveltamaan ja toimimaan yhdessä. Näitä taitoja tarvitaan aina.

Tulevaisuuden tekijöitä kasvattamassa -tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten ja millaisia tulevaisuuden taitoja peruskoulussa opiskellaan. Keskustelussa pohditaan muun muassa sitä, millaiseen tulevaisuuteen nykypäivän koululaiset kasvavat sekä miten peruskoulun opetus antaa eväitä muuttuvaan työelämään, tulevaisuuden haasteiden ratkomiseen ja oman näköisen elämän rakentamiseen.

Keskustelemassa ovat opetusneuvos Riku Honkasalo Opetushallituksesta, opettaja Ville Leppänen sekä asiantuntija Annakaisa Tikkinen Sitrasta.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti peruskouluikäisten lasten ja nuorten huoltajille, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Paneelikeskustelun jälkeen varataan aikaa myös yleisökysymyksille ja yhteiselle keskustelulle.

Tule mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja oppimaan!

Tilaisuus tallennetaan.

***

Keskustelutilaisuus on osa Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupunkien yhteistä Teemme tulevaisuuden tekijöitä – peruskoulu on parasta! -hanketta. Hankkeen tarkoituksena on auttaa huoltajia ja päättäjiä ymmärtämään paremmin, millaista on opiskelu 2020-luvun peruskoulussa. Hanketta rahoittaa Opetushallitus ja se on osa #paraskoulu 2.0 -ohjelmaa.

Details

Date: 3.11.2021

Time: 17:30 - 18:30 EET

Event type: Discuss and listen

Target group: Basic Education, Parents, Open event.

Tool for online-event: teams