Visit and explore

Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskuksessa pääset osaksi sivistyksen tarinaa - tule opastukselle!

31.10.2023 at 13:00 - 15:00 EET
Venue: Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi
place Venue Login to participate

Helsinkiin on avautunut uusi tiedekeskusnäyttely, joka pureutuu suomalaisen kasvatuksen ja oppimisen historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Tarjoamme Helsinki oppii-viikon kunniaksi maksutonta opastusta Sopessa suomeksi ja englanniksi.

Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi havainnollistaa kokonaisuutena, miten suomalainen yhteiskunta rakentunut kasvatuksen ja koulutuksen avulla sekä millaisiin laajempiin kansainvälisiin kehityskulkuihin järjestelmämme muotoutuminen kytkeytyy.

Historian ja nykypäivän lisäksi Sopessa katsotaan tulevaisuuteen. Elämme murroskautta, jossa käsitykset sivistyksestä ja kasvatuksen päämääristä on haastettu. Viheliäiset globaalit ongelmat edellyttävät uudenlaisia tavoitteenasetteluja valistuksesta periytyvän loputtoman edistysuskon sijaan. Mitä ne voisivat olla? Entä mitä digitalisaatio on merkinnyt oppimiselle? Soppi on paikka yhdessä oppimiselle ja ajattelulle.

Toivotamme opiskelijat ja kasvatusalan ammattilaiset lämpimästi tervetulleiksi. Tutustukaa näyttelyyn omaan tahtiinne. Oppaamme esittelevät kasvatusalan ajankohtaisia teemoja ja keskustelevat niistä kanssanne mielellään.

HUOM! Jos ilmoittaudut luokkasi/opettaja ryhmäsi kanssa, muista ilmoittaa itsesi sekä lisää ryhmän koko osallistuvaa luokkaasi/opettaja ryhmääsi vastaavaksi "lisää ryhmä"-painikkeesta!

Details

Venue Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi Museokatu 18, Helsinki, Finland

Date: 31.10.2023

Time: 13:00 - 15:00 EET

Event type: Visit and explore

Target group: Basic Education, Upper secondary school, Vocational, Adult students, Teachers, Leaders, Parents, International attendees, Open event, Educational entrepreneurs.

Contact

Name of the organisation: Kvs-säätiö / Tiedekeskus Soppi

Contact person: Heidi Kinnunen