Helsinki Education Week
Visit and explore

Muotoilupakki - muotoilun ja yhteiskehittämisen taitoja oppilaille

3.11.2021 at 14:15 - 15:15 EET
language Online Login to participate

Miksi?
Kun oppilaat pääsevät muotoilemaan koulua paremmaksi tai keksimään uusia tuotteita ja palveluita, yhteiskehittämisen hyödylliset menetelmät tulevat tutuiksi. Tavoitteena on rohkaista opettajia hyödyntämään näitä muotoilun työkaluja osana opetusta. Muotoiluajattelun vahvistaminen kehittää empatiaa, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä synnyttää uudenlaisia ideoita ja ratkaista ongelmia.

Mitä?
Tilaisuudessa esitellään muotoiluprosessi ja muotoilumenetelmiä, joita voi hyödyntää aina uutta ideoidessa tai vanhaa kehitettäessä. Ne antavat suunnan ja menetelmät kehittää vaikkapa koulua paremmaksi yhdessä oppilaiden kanssa. Kun lopputulos on vielä arvoitus, on hyvä olla erilaisia menetelmiä ja vaiheita, jotka vievät kohti lopputulosta. Menetelmiä on testattu satojen opettajien kanssa, ja ne todella toimivat!

Konkretia?
Osallistujille tarjotaan käyttöön Designmuseon, Ornamon ja Opinkirjon muotoilukasvatuksen yhteistyöjulkaisut, jotka opettajat voivat tilata itselleen maksutta tai ottaa käyttöön sähköisenä. Omaan opetukseen vietävät toiminnalliset ja konkreettiset materiaalit ja harjoitukset tarjoavat muotoilun iloa ja intoa oppimiseen.

Lisäksi esitellään A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimiskeskuksen toimintaa ja sen alkuvuonna 2022 avautuva resurssipankki.

Kurkkaamme myös Helsinki Education Hubiin, jossa opettajat ja oppijat ovat keskeisessä roolissa opetusteknologiatuotteiden yhteiskehittämisessä. Testbed Helsinki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä osallistumaan yritysten tuotekehitysprosesseihin ja tätä kautta tutustumaan yritysten arjen toimintaan.

Kuka?
Tilaisuuden puhujat ovat Hanna Kapanen (museolehtori Designmuseo, A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus/A&DO Labran vastaava tuottaja) ja Marjo Kenttälä (innovaatioagentti Helsingin kaupunki, Elinkeino-osasto/Innovaatiot ja uudet kokeilut)

Muotoilukasvatus kehittää tulevaisuuden taitoja. Muotoilukasvatuksessa on kyse tekemisen ja kokeilemisen hyödyntämisestä oppimisessa. Muotoiluajattelun kehittyessä lapsista ja nuorista kasvaa ratkaisukeskeisiä yhteiskunnan toimijoita.


Details

Date: 3.11.2021

Time: 14:15 - 15:15 EET

Event type: Visit and explore

Target group: Preschool, Basic Education, Upper secondary school, Teachers, Educational entrepreneurs.

Tool for online-event: teams