Network and co-create

KETTU - Kestävä kehitys koulussa

31.10.2023 at 15:00 - 16:00 EET
Venue: KYMP-talo Kalasatama
language Online Login to participate
place Venue Login to participate

KETTU - Kestävä kehitys koulussa

Tapahtumassa kuulet uudesta KETTU-mallista, jota kehitetään perusopetuksen kestävyyskasvatuksen vahvistamiseksi. Mallissa seitsemän kettua seikkailevat, tutkivat ja perehtyvät kestävän kehityksen sisältöihin. Jokaisella ketulla on oma kestävään kehitykseen liittyvä tarina, joka kuljettaa kestävyysilmiöiden äärelle. Tarinat eivät kuitenkaan tarjoa valmiita vastauksia vaan jättävät tilaa oppilaiden omalla luovuudelle, leikille ja ratkaisuvaihtoehtojen ajattelemiselle. 

Ketut ovat tuttuja lapsille jo varhaiskasvatuksesta, sillä kettukaverit ovat liikuttaneet jo yli 25 000 helsinkiläislasta. Nyt kehitämme Koulu-kettuja, joiden tarinoihin ja toiminnallisiin tehtäviin tarvitsemme uusia ideoita. Tapahtumassa luemme uusia Kettu-tarinoita ja kehitämme niitä eteenpäin. Lisäksi mietimme, miten kettujen avulla kestävän kehityksen ilmiöitä voi tutkia eri oppiaineissa. 

Malli yhdistää ympäristö- ja ilmastokasvatuksen, kiertotalousosaamisen ja tulevaisuuslukutaidon. Lisäksi siinä on huomioitu Agenda 2030 -kehitystavoitteet ja EU:n uusi kestävän kehityksen GreenComp -osaamiskehys.

Tule mukaan kokemaan ja tekemään maailman vaikuttavinta kestävän kehityksen oppimiskokonaisuutta!

HUOM! Jos ilmoittaudut luokkasi/ryhmäsi kanssa, muista ilmoittaa itsesi sekä lisää ryhmän koko osallistuvaa luokkaasi/ryhmääsi vastaavaksi "lisää ryhmä"-painikkeesta!

Details

Venue KYMP-talo Kalasatama Työpajankatu 8, Helsinki, Finland

Date: 31.10.2023

Time: 15:00 - 16:00 EET

Event type: Network and co-create

Target group: Basic Education.

Tool for online-event: teams

Contact

Name of the organisation: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala (Helsingin kaupunki)

Contact person: Anssi Almgren