Do and try

Käytännön esimerkkejä liikenteen ympäristökasvatuksesta

2.11.2023 at 15:15 - 16:15 EET
Venue: Kaupunkiympäristön toimitalo
language Online Login to participate
place Venue Login to participate

Tule kuulemaan Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden kokemuksia liikenteen ympäristökasvatustyöstä ja ideoita aiheen käsittelyyn eri-ikäisten oppijoiden kanssa!

Helsingin kaupungilla on meneillään kaksi erilaista liikkumiseen liittyvää ympäristökasvatusprojektia; Kulkuri ja Ilmari.

Kulkuri, kestävän liikkumisen lähettiläs -toiminta on suunnattu 1.–2.-luokkalaisille. Kulkurin tavoitteena on lisätä lasten tietoa liikkumisen ja liikenteen vaikutuksista ympäristöön ja omaan terveyteen hauskalla ja toiminnallisella tavalla. Kulkuri-lähettilään voi tilata koululle vetämään oppituntia, jossa mukana on mm. pyörätaitorata ja liikennemerkkisuunnistus.

Ilmari – ilmastoviisas liikkuja on 5. ja 6. luokkalaisille suunniteltu liikenteen ympäristökasvatusprojekti, jossa järjestetään toiminnallisia työpajoja. Pajoissa aktivoidaan koululaisia positiivisella otteella ajattelemaan ja toimimaan liikkumisen valinnoissa ilmasto- ja ympäristövastuullisesti. Mukana työpajoissa kulkevat ilmanlaatusensorit, joiden avulla nuoret pääsevät näkemään liikenteen vaikutukset ilmanlaatuun reaaliaikaisesti omassa ympäristössään.

Ilmari-työpajan sisällöstä on tehty myös mobiilipeli Seppo-alustalle, joka on kaikkien helsinkiläisten opettajien vapaasti hyödynnettävissä. Esittelemme tilaisuudessa pelin sisältöä ja käyttömahdollisuuksia.

HUOM! Jos ilmoittaudut luokkasi/opettaja ryhmäsi kanssa, muista ilmoittaa itsesi sekä lisää ryhmän koko osallistuvaa luokkaasi/opettaja ryhmääsi vastaavaksi "lisää ryhmä"-painikkeesta!


Details

Venue Kaupunkiympäristön toimitalo Työpajankatu 8, Helsinki, Finland

Date: 2.11.2023

Time: 15:15 - 16:15 EET

Event type: Do and try

Target group: Basic Education, Teachers.

Tool for online-event: teams

Contact

Name of the organisation: Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut

Contact person: Mervi Halme