Helsinki Education Week
Do and try

Handdockan som pedagogiskt verktyg - Inspiration från STEP-utbildning

4.11.2021 at 12:15 - 12:45 EET
language Online Login to participate

Genom handdockan talar vi inte till barnen utan vi talar med barnen

STEP-utbildning bjuder in dig till en inspirationsstund med Gunilla Nyman, expert på handdockan som pedagogiskt verktyg!

Genom tiderna har handdockor använts på många sätt och kunskapen om handdockans förmåga att framkalla känslor och tankar hos människor är gammal. Man vet att handdockan på ett lekfullt och lustfyllt sätt kan bidra till barns utveckling av kommunikation och språk. Handdockan kan öppna upp för olika former av samspel och aktiviteter och dockan stimulerar barnen att uttrycka sig. På det här sättet är handdockan också ett verktyg för att stärka barns möjligheter till delaktighet. 

Gunilla Nyman är lärare inom småbarnspedagogik och arbetar idag som yrkeslärare inom pedagogisk verksamhet och handledning vid STEP-utbildning. Nyman började arbeta med handdockor redan som yrkesverksam på dagis och i förskola och har förkovrat sig i ämnet ytterligare. Hon är uppskattad föreläsare och inspiratör kring handdockan som pedagogiskt verktyg. 

Välkommen med på en stunds handdocksinspiration och en möjlighet att få en inblick i yrkesutbildningen inom pedagogisk verksamhet och handledning vid STEP-utbildning!


Details

Date: 4.11.2021

Time: 12:15 - 12:45 EET

Event type: Do and try

Target group: Daycare, Preschool, Basic Education, Vocational, Adult students, Teachers, Leaders, Parents, Open event, Educational entrepreneurs.

Tool for online-event: teams