Fi / Sv / En
hands on

Syötävän hyvää koulusafkaa! Valmista oma lounaasi!

7.11.2019 at 13:30 - 15:30
Venue: Keskustakirjasto Oodi, 2. kerros keittiö (oppimistilat)
people 8 / 8 - Full

This event is ONLY for students / student groups. Event’s main language is Finnish. 

Tule valmistamaan oma koululounaasi!

Nyt on oppilaiden vuoro vallata keittiö. Palvelukeskus Helsingin tuotekehittäjien opastuksella pääset kokkaamaan itsellesi kouluruokalistalla jo olevan lounasvaihtoehdon tai uuden ruoka-annoksen, joka voi tulevaisuudessa päästä helsinkiläisten koululaisten lautasille.   

Kouluruokatyöpajassa kaksi ryhmää valmistaa samanaikaisesti eri lounaat ja kaikki pääsevät herkuttelemaan molemmilla – jälkkäriä unohtamatta.

Tapahtumapaikkana Oodin keittiötilat 2. kerroksessa ja yleisö pääsee seuraamaan työpajoja ikkunan takaa. Työpajat toteutetaan suomeksi ja ne on suunnattu 5.-9.-luokkalaisille. Valitettavasti emme voi huomioida erityisruokavalioita näiden työpajojen koululounaiden osalta.

Kokkailemaan mahtuu kerrallaan 8 oppilasta. Toki mukaan voi ilmoittautua isommankin ryhmän kanssa ja kokkailuvuoroa voi vaihdella. Huomioithan tämän ilmoittautumisvaiheessa eli tee useampi ilmoittautuminen, jotta varaatte omalle ryhmälle koko työpajan.

Kouluruokailu ja ruokakasvatus on tärkeä osa suomalaista koulua. Helsingissä maksutonta kouluruokaa on saatu nauttia jo 76 vuotta! Nykyään oppilaat ovat tiiviisti vaikuttamassa mm. kouluruokalistojen sisältöön.

Palvelukeskus Helsinki tuottaa ruokapalveluja helsinkiläisille kouluille, oppilaitoksille, päiväkodeille, sairaaloille sekä monipuolisille palvelukeskuksille. Olemme päivittäin mukana lähes 100 000 ruokahetkessä ja ruokapalveluista meillä on kokemusta jo yli 100 vuoden ajalta. 

Program

Syötävän hyvää kouluruokaa!

Kouluruokatyöpaja, jossa oppilaat valmistavat itse koululounaansa. Valittavana on joko kouluruokalistalla jo oleva lounasvaihtoehto tai uusi ruoka-annos, joka mahdollisesti tulevaisuudessa pääsee helsinkiläisten koululaisten lautasille.  

Työpajat pidetään suomeksi ja työpajaan mahtuu 8 osallistujaa.

Järjestäjät:
Palvelukeskus Helsinki ja kasvatuksen ja koulutuksen toimiala 

Details

Date: 7.11.2019

Time: 13:30 - 15:30

Event type: Hands on

Keywords: Kouluruoka, Parempaa kouluruokaa, Parasta yhdessä, Ruokapalvelut, Palvelukehitys, Palvelukeskus Helsinki, Kasko.

Target group: Grades 1-6, Grades 7-9.

Contact

Contact person: Palvelukeskus Helsinki, Maarit Ojaluoma

Email: maarit.ojaluoma@hel.fi

Phone number: (09) 310 20412

Venue

Keskustakirjasto Oodi, 2. kerros keittiö (oppimistilat)

Töölönlahdenkatu 4, Helsinki, Finland