Visit and explore

Webinaari: Sano EI vihapuheelle – Helsingin kaupungin vihapuheeseen puuttumisen toimintamalli

1.11.2023 at 14:00 - 14:30 EET
language Online Login to participate

Tässä tapahtumassa esitellään Helsingin kaupungin vihapuheeseen puuttumisen toimintamalli. Löydät toimintamallin Helsingin kaupungin 'Yhdenvertaisuus ja sukupuolten tasa-arvo' -sivuston vasemman laidan valikon alareunasta.

Vihapuhe vaikuttaa negatiivisesti sekä sen kohteeksi joutuvaan henkilöön että kaikkiin ympäröivässä yhteisössä. Vihapuhe heikentää yhdenvertaisuutta, demokratiaa, väestösuhteita, turvallisuuden tunnetta ja osallisuuden edellytyksiä.

Ammattilaisille suunnattu Helsingin kaupungin vihapuheeseen puuttumisen toimintamalli tutustuttaa vihapuheen määritelmään, sen vaikutuksiin sekä ennaltaehkäisyn ja puuttumisen keinoihin. Mallin avulla kaupungin työntekijä voi tukea vihapuhetta kohdannutta oppijaa, kävijää tai asiakasta asian käsittelyssä ja jatkotoimissa. Malliin kuuluu lisäksi materiaali, jonka avulla ammattilaiset voivat käsitellä vihapuhetta toimintansa kohderyhmän, kuten lasten ja nuorten, kanssa.

Tule kuulemaan, miten voit omassa työssäsi tunnistaa ja puuttua vihapuheeseen, sekä hyödyntää Helsingin kaupungin vihapuheeseen puuttumisen toimintamallia.

Webinaarin lisäksi jalkaudumme joihinkin Helsingin toisen asteen oppilaitoksiin hyvinvointikahveille keskustelemaan turvallisemman tilan luomisesta ja vihapuheeseen puuttumisesta.

Toteutus TEAMS:issä, linkki lähetetään osallistujille myöhemmin. Kesto 30 minuuttia.

Lämpimästi tervetuloa!

Details

Date: 1.11.2023

Time: 14:00 - 14:30 EET

Event type: Visit and explore

Target group: Open event.

Tool for online-event: teams

Contact

Name of the organisation: Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Contact person: Kati Väyrynen