Helsinki Education Week
explore

Kieltenopettaja: Kielilähettiläät vierailevat virtuaalisesti - tilaaminen onnistuu helposti

3.11.2020 at 08:00 - 2.11.2020 at 20:00 EET
Online event
people Open

Haluaisitko Kielilähettilään tunnillesi kertomaan oman tarinansa siitä, miten tämä oppi ruotsin kielen ja mitä ruotsi on lähettiläälle avannut? Kielilähettilään vierailu tapahtuu lähtökohtaisesti ruotsin kielellä ja se soveltuu alakoululaisista aina korkeakouluopiskelijoihin, sillä olemme kehittäneet jokaiselle ikäryhmälle oman vierailun rakenteen. Tavoitteena on herättää oppilaiden sisäinen motivaatio aivan uudella tavalla.


Kielilähettiläät™ lanseerattiin huhtikuussa 2019 ja olemme vierailleet yli 500 ruotsin tunnilla lähes 200 koulussa. Palaute niin oppilailta, Kielilähettiläiltä kuin opettajilta on ollut hyvää. Kielilähettilään vierailu koetaan erinomaisena lisänä kielenopetuksessa ja erityisesti sen koetaan vaikuttavan positiivisesti oppilaiden motivaatioon.


Kielilähettilään tilaaminen onnistuu helposti osoitteessa https://www.kielilahettilaat.fi/tilaa/ ja se on tällä hetkellä kouluille maksutonta. Me koordinoimme ajankohdan yhdessä opettajan ja Kieliähettilään kanssa, minkä jälkeen Lähettiläs ja opettaja voivat kommunikoida suoraan keskenään ja sopia vierailun yksityiskohdista.


Verkostossamme on noin 80 kielilähettilästä, ja lähes 10 000 oppilasta on kuullut kielilähettilään tarinan. Kielilähettiläämme edustavat kaikkia ikäryhmiä ja heillä on monenlaisia taustoja. Heitä  yhdistää intohimo ruotsin kieltä kohtaan ja inspiroiva tarina.


Meidän tavoitteena on rakentaa Kielilähettiläistä pysyvä osa kielenopetusta ja lähitulevaisuudessa laajentaa metodia myös muihin kieliin. Syksystä 2020 eteenpäin toteutamme vierailuja myös suomen kielen tunneilla ruotsinkielsissä kouluissa.


Estääkö korona ulkopuolisten vierailijoiden tulon kouluun? Se ei haittaa, sillä keväällä 2020 toteutimme onnistuneen etävierailupilotin ja tulokset ovat olleet hyviä. Olemme kehittäneet palautteen perusteella erillisen käsikirjan virtuaalivierailuja varten ja voit halutessasi tilata Kielilähettilään myös etänä.


Tämä tarkoittaa myös ettei tilausta kannata jättää tekemättä koronan vuoksi. Mikäli uusia rajoituksia ilmenee, voimme helposti toteuttaa vierailut etänä ja meillä on valmius auttaa Kielilähettiläitä ja opettajia onnistuneen etävierailun järjestämisessä.


Haluatko kuulla meistä lisää: Tule kuulemaan meitä Helsinki Education Weekin aikana.


Me olemme esillä Helsinki Education Weekin aikana Kielilähettiläät on esillä seuraavissa tapahtumissa:


tiistaina 3.11. klo 13, esiintyminen osana HundrEd -verkoston Master Class ohjelmaa.


torstaina 5.11. klo 17, "Huoltajat: Miksi ruotsi kannattaa valita A1 kieleksi? Kielilähettiläät kertovat omia kokemuksiaan"


perjantaina 6.11. klo 14, "Kielilähettiläistä pysyvä osa tulevaisuuden kieltenopetusta?"


Tervetuloa!


Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä:


Jaan Siitonen


0415305531


jaan.siitonen@kielilahettilaat.fi


Projektijohtaja


Kielilähettiläät

Details

Date: 3.11.2020 - 2.11.2020

Time: 08:00 - 20:00

Event type: Explore

Target group: Teachers, Leaders.

Tool for online-event: other

Contact

Contact person: Jaan Siitonen

Email: jaan.siitonen@kielilahettilaat.fi

Phone number: 0415305531

Website: https://www.kielilahettilaat.fi/