Fi / Sv / En
hands on

Future Songwriting -workshop

7.11.2019 at 09:00 - 11:00
Venue: Teosto, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. kerros
people 20 / 20 - Full

Teostolla, Helsingin ranskalais-suomalaisella koululla (HRSK) ja Ihan Oma Juttu Oy:llä on ilo kutsua sinut tutustumaan Teoston koordinoimaan Future Songwriting -projektiin ja samalla tutustumaan sekä testaamaan käytännössä, miten modernia teknologiaa voi hyödyntää koulujen musiikinopetuksessa ja musiikintekemisessä. Paikalla workshopissa on projektiin keväällä 2019 osallistuneita Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun oppilaita, jotka jakavat kokemuksiaan projektista ja musiikintekemisestä. 


Halutessaan osallistujat voivat tuoda workshopiin mukaan omat kuulokkeensa sekä iPadin, johon tulisi etukäteen ladata uusin versio GarageBand-sovelluksesta. Järjestäjien puolesta on osallistujille tarjolla kuitenkin tarvittavia välineitä. Mukaan workshopiin mahtuu kerrallaan 20 osallistujaa. 


Lisätietoja Future Songwriting -projektista: 

Future Songwriting on kaksivuotinen Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama hanke, jonka tavoitteena on tuoda musiikintekeminen luontevaksi osaksi koulujen musiikinopetusta ja kannustaa opettajia ja oppilaita musiikin luovaan tuottamiseen sekä oman uuden musiikin tekemiseen. Projekti tukee kouluja ja opettajia modernin teknologian sekä digitaalisten oppimisympäristöjen hyödyntämisessä opetuksessa. Projekti perustuu Teoston yhteistyökumppani Ihan Oma Juttu Oy:n kehittämään INTO School -konseptiin.  Projekti tuo yhteen opettajankoulutusta ja musiikkiteknologiaa tutkivat yliopistot ja tutkijat, opettajat ja oppilaat sekä musiikintekijät ja heitä edustavat tekijänoikeusjärjestöt Suomesta, Saksasta, Ranskasta, Unkarista, Iso-Britanniasta ja Espanjasta.

Mukana projektissa on 15 koulua Suomesta, Ranskasta ja Saksasta. Opettajille järjestettävien workshopien avulla opettajat oppivat käyttämään digitaalisia välineitä musiikinopetuksessa ja musiikin tekemisessä. Oppilaat pääsevät digitaalisten työkalujen avulla itse säveltämään, sanoittamaan, sovittamaan ja tuottamaan oman kappaleensa ideasta valmiiksi tuotokseksi. Musiikintekijät vierailevat innostamassa ja kannustamassa oppilaita biisinteossa kussakin mukana olevassa koulussa ja valmiit kappaleet esitetään koko koululle sekä vanhemmille loppujuhlassa. 

Lisätietoa projektista saat projektin nettisivuilta www.futuresongwriting.eu

Program

Workhopin ohjelma on seuraava:

  • klo 8.30-9.00 kahvia ja teetä tarjolla 
  • klo 9.00 Workshop alkaa ja lyhyt projektin esittely Teoston, HRSK:n oppilaiden ja Ihan Oma Juttu Oy:n toimesta 
  • klo 9.45 Lyhyt johdatus GarageBand-sovelluksen käyttöön musiikin tekemisessä  
  • klo 10.00 Musiikin tekemistä pienissä ryhmissä 
  • klo 10.40 Workhopissa syntyneiden biisien kuuntelu yhdessä 
  • klo 11.00 Workshopin päätös

Details

Date: 7.11.2019

Time: 09:00 - 11:00

Event type: Hands on

Keywords: musiikki, musiikintekeminen, musiikkiteknologia, luovuus, musiikkikasvatus, säveltäminen, kulttuuri, tekijänoikeudet.

Target group: Kindergarten, Grades 1-6, Grades 7-9, High School, VET.

Contact

Contact person: Heini Eskelinen-Räsänen, EU-projektikoordinaattori

Email: heini.eskelinen-rasanen@teosto.fi

Phone number: +358 50 514 2124

Website: https://www.futuresongwriting.eu

Venue

Teosto, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. kerros

Urho Kekkosen katu 2, Helsinki, Finland